torsdag den 6. marts 2014

“The will to win, the desire to succeed, the urge to reach your full potential… these are the keys that will unlock the door to personal excellence.”

Mens langt størstedelen af klubbens medlemmer i den forgangne weekend samledes på Kjeldmosegaard, til det årlige klubmesterskab i dressur og spring, var vi nogle stykker, der drog vestover. Destinationen lød nærmere bestemt på Sundeved Rideklub ved Sønderborg i Sønderjylland. Sundeved Rideklub afholdt nemlig den første afdeling af ECCO-cuppen 2014.

Men hvad er ECCO-cup nu for noget?  
ECCO blev stiftet i 1963 og er i dag et af verdens førende skobrands. DRF skriver på deres hjemmeside om ECCO-cuppen: ”Det har altid ligget ECCO på sinde at støtte op omkring unge, der gennem deres sport udviser målrettethed, engagement og dedikation. Derfor er formålet med ECCO-cuppen at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten, således ekvipagerne får mulighed for at dygtiggøre sig til at konkurrere på internationalt niveau. ECCO Cup strækker sig fra kategori II ponyer til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed de unge talenters rytterkarriere i et kontinuerligt forløb.”

Jeg har som ponyrytter redet ECCO-cup afdelinger i Sundeved, men det var min første gang i juniorrækkerne. Det var som altid en fornøjelse at komme til Sundeved, de laver super veltilrettelagte og professionelle stævner – lige fra man kører ind ad indkørslen og bliver henvist til aflæsningssted og stævneboks til der bliver sagt pænt farvel, når man tager hjem.

Vi var tre ryttere fra Sakskøbing i Sundeved, det må siges at være flot at stille med så mange ryttere fra en klub i Udkantsdanmark, og udover en enkelt rytter fra Nykøbing er vi den eneste klub fra Lolland og Falster med ryttere til ECCO-cup. For mit vedkomne må jeg sige, at dette stævne ikke gik helt efter planen. Man rider en indledende klasse lørdag, ud af de 31 ryttere, der var til start gik de femten bedste videre til en kürfinale søndag. Jeg havde en skidt tur lørdag, hvor tingene ikke rigtigt fungerede i travprogrammet, derudover lavede jeg den største rytterfejl – nemlig en fejlridning. Så dumt! Men sådan er det, vi må hjem og øve os noget mere. Vi gik ikke videre til finalen. SAR have én rytter med i finalen, Emma Nymand endte samlet som nummer 11. Trine var super uheldig, efter en flot tur sneg hun sig lige igennem nøglehullet, og røg med i finalen. Desværre afgjorde en regnefejl, at hun måtte tage til takke med at blive nummer 16, og dermed ikke en plads i finalen.


Alt i alt var det dog et dejligt stævne. Min mor og jeg valgte at blive i Jylland for at se kürklasserne. Vi havde bestilt et weekendophold på Comwell i Sønderborg, så vi boede også rigtig dejligt. Lørdag aften var vi ude og spise med nogle af vores gode venner fra ponytiden, som også er rykket op som junior. Det viser noget om de venskaber man opbygger gennem denne dejlige sport.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar