søndag den 19. oktober 2014

"Good, old-fashioned ways keep hearts sweet, heads sane, hands busy.”

Hos os I Sakskøbing Rideklub er der plads til alle og lidt af hvert. Det betyder at vi udover vores egne ordinære ridestævner også gerne udlåner vores dejlige arealer til andet. Således var vi sidste år værter ved et sporhunde stævne, og i dag har vi haft fornøjelsen af at have besøg af 11 spand heste ved et pløjestævne. 

Ganske kort går det ud på, at hver deltager får udleveret et stykke jord, og så gælder det ellers om at på pløjet det så sirligt som muligt - det vil sige lige dybt over det hele, helt lige osv. Det foregår selvfølgelig på den gammeldags måde med et to spand og en plov. 

Vi havde fornemt besøg af den forsvarende nordiske mester, som vidst netop i går vandt sjællandsmesterskabet. Morten Dunch, som var medarrangør fortalte mig tidligere på året, at det er en disciplin på lige fod med andre grene indenfor hestesport. Derfor er deltagerne meget seriøse omkring det og træner hver eneste dag på samme måde som os andre. Der bliver afholdt flere internationale stævner og endda verdens mesterskaber.

Deltagerne startede dagen med morgenmad, efterfulgt af tre timers pløjning. I mellemtiden var vi så heldige at få lov at smage frokosten, som bestod af stegt flæsk med persillesovs, inden 46 deltagere, familier og andre tilskuere, gik i gang med maden. Det var vildt lækkert mad, som vi havde fået fra Landsbyen i Våbensted. 

Et herligt efterårsvejr med et ærgerligt regnskyl gjorde jo kun oplevelsen bedre, og vi håber alle deltagere har haft en dejlig dag i det lollandske muld. :-)


Min gamle farfar, min far, og mine to småbrødre. Landbruget er jo lidt af et familieforetagende for os :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar