torsdag den 10. april 2014

"Security... it's simply the recognition that changes will take place and the knowledge that you're willing to deal with whatever happens."

Der har været lidt roligt her på bloggen, så nu vil jeg tage et emne op, som faktisk var et forslag fra vores kære formand Maria Stryhn.

Skal man ride med eller uden ridehjelm?

For mig at se, burde der ikke være noget at diskutere. Imidlertid er der dog mange meninger, holdninger og synspunkter på dette emne.

Før i tiden var det ganske almindeligt at ride uden hjelm, især på ældre og rutinerede heste. Både i træning, men også til stævner, hvor man gerne red med hat.

Efterhånden er ridehjelmen blevet udviklet fra en lidt "kikset" klods, til en vigtig del af rytterens beklædning. Ridehjelme bliver lavet i super lækker kvalitet, og der bliver produceret nogle virkelig flotte hjelme. Flere og flere topryttere bliver sponsoreret af kendte mærker, som f.eks. Samshield. Dermed er de forpligtiget til at ride med hjelmene ved stævner, i stedet for hat. Det har medført, at det efterhånden er et ganske normalt syn, at se ridehjelme helt op til Grand Prix-klasser ved såvel nationale stævner som ved internationale mesterskaber.
    Vores regerende olympiske mester Charlotte Dujardin, ses uhyrligt sjældent, hvis nogensinde, til hest uden hjelm. Det synes jeg personligt sender et super godt signal til alle hendes fans.

For få år siden var reglerne i Danmark sådan, at så snart man ramte MB-klasserne måtte man ride med hat. Nu er reglerne sådan, at alle under 18 år, uanset niveau, skal ride med hjelm.
    Det synes jeg er en rigtig fin regel, da man dermed undgår helt unge ryttere, der ikke ser ridehjelmen som en nødvendighed. Derudover kan man håbe, at deres hjelmvaner vil følge dem ind i voksenlivet.

I Sakskøbing Rideklub blev vi, som en af de første klubber i landet, sikkerhedscertificeret. Det betyder, at alle SKAL ride med hjelm. Derfor har vi ingen problemer. Folk har taget det rigtig pænt, såvel gæster, som os der rider der til hverdag har respekteret det.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar