mandag den 27. januar 2014

“If you're bored with life, if you don't get up every morning with a burning desire to do things, you don't have enough goals.”

I dag skal det handle om sportscoaching og mentaltræning!

I mange af de år jeg har redet konkurrencer på ponyen har jeg haft rigtig mange gode ture inde foran dommeren - desværre har jeg også haft rigtig mange ikke særligt gode ture. Jeg har været tilbøjelig til at skyde skylden på ponyen, for på den måde var det ikke noget, jeg selv kunne gøre noget ved, og dermed var ansvaret ikke mit. 
    Da jeg efterhånden indså, at det kunne være mig, der lavede fejl inde på banen kom min træner med et forslag - han mente, at mentaltræning var vejen frem. På det tidspunkt var jeg på efterskole, og med alt det, der foregik oppe i mit hoved var mentaltræning ikke liiige noget, jeg syntes jeg kunne overskue, og desuden var det slet ikke meningen, at jeg skulle ride mere. 

I august måned fik jeg så Nova, og man må sige, at vi fik en flyvende start. Vi vandt vores første seks starter suverænt, og jeg fløj rundt på en lyserød sky. Så skulle vi debutere i M-klasserne. En helt ny sværhedsgrad med helt nye øvelser, og så blev det svært. Der begyndte at komme fejl på banen, og simple ting, som ellers altid fungerede kiksede. Det var ekstra træls for mig, for jeg måtte indse, at det altså ikke var hestene, der var noget galt med. 

Jeg var så heldig, at jeg, i julegave, fik et gavekort med et års forbrug af sportscoach Rasmus Bagger. Rasmus er én af verdens mest anerkendte mentaltrænere, og han har arbejdet med nogle af verdens største rytterprofiler. Jeg har efterhånden arbejdet med Rasmus i tre måneder, og jeg er forbløffet over resultatet. I de tre måneder er jeg blevet bevidst om min målsætning, jeg har arbejdet med mit fokus, så det kun er på mig selv og min hest når jeg rider - især til stævner. Jeg har fået værktøjer til at få en succesfuld, og konstruktiv træning - hver gang! Det allerbedste er dog, at jeg til stævner er blevet mere bevidst inde på banen. Jeg er begyndt at tænke mig om, og få redet mine ting, så der ikke kommer nogle dumme fejl. 

Jeg er ualmindeligt glad for de fremskridt, og jeg glæder mig til at se, hvad det kan blive til i løbet af et år. Én ting er helt sikkert, hvis man gerne vil have hjælp til at nå sine mål, og blive en bedre udgave af sig selv - så er mentaltræning vejen frem!

Her kan I lige et par af mine yndligscitater fra Rasmus´ facebookside med - hvis I har brug for lidt daglig inspiration, så er den helt sikkert værd at kigge på!

Mange hilsner fra Sabrina :-) 
Rasmus Bagger
Ingen kommentarer:

Send en kommentar